Mina böcker

FEELGOOD/ FANTASY & ÄVENTYR FÖR BARN /SPÄNNINGSFEELGOOD

Feelgood

Vildrosen 


Vildrosen är en feelgoodserie där jag velat skriva en historia som handlar om hopp, blommor, oväntad vänskap, annorlunda familjekonstallationer och kärlek som inte alltid behöver vara av det romantiska slaget. Naturligtvis med ett gäng underbara karaktärer i centrum. Personer som i samhällets ögon är väldigt olika varandra, men innerst inne är som gjorda för varandra!

Första delen heter Tio goda gärningar och andra delen heter

Kärlek för ringrostiga (släpps 16 november). De finns att läsa och lyssna
på digitalt på alla ställen du hittar böcker.Nominerad till

årets feelgood

2022

Tio goda gärningar

I Tio goda gärningar förflyttas du till en kall och slaskig nyårsafton i Göteborg. Fester, nyårslöften och hopp om förändring ligger i luften, och just den här nyårsafton kommer visa sig vara början på något större än Milla, Fabian och Mona vågat drömma om…

Milla och Fabian känner inte varandra och är till det yttre varandras motsatser, men när deras vägar korsas på nyårsafton händer någonting. En gemensam känsla av hopplöshet och längtan efter någonting nytt föder en idé. De ska utföra tio goda gärningar. För vem vet, kanske kan hjälpa andra också leda till att de hjälper sig själva?

Gärningarna leder dem snabbt ut på outforskad och obehaglig mark, men trots spöken från det förflutna, mystiska låsta förråd och läckta nakenbilder på internet fortsätter de, övertygade om att det här faktiskt kan vara tillräckligt galet för att faktiskt fungera.


Kärlek för ringrostiga

Milla, Mona och Fabian har ägnat många år åt att undvika starka känslor, allt för att skydda sina tilltufsade hjärtan. Nu vågar de för första gången satsa på sina drömmar, och kan knappt tro att det är sant att de faktiskt kan bli besannade, trots praktiska hinder och utmaningar. Är det då dumdristigt att också våga släppa in kärleken? Finns det en risk att förlora allt om man gapar efter för mycket?


I andra delen av serien Vildrosen, får du följa Milla, Mona och Fabian genom drömmar och utmaningar i deras sökande efter en plats i tillvaron, äkta kärlek och kanske framför allt den trygghet som vänner och familj kan erbjuda.

 


Äventyr och fantasy för barn

Del 2
På djupt vatten

I ”På djupt vatten”, den andra delen i serien, är elementet vattens väktare, Chiara, dödligt sjuk och Leahs och Eriks hjälp behövs mer än någonsin. Chiaras tillstånd beror på att vattenföroreningar och överfiske skapat stor obalans i haven. Leah, Erik och elementens väktare inser att de behöver få människor över hela planeten att gå samman för att rädda haven. Men hur? Leah och Erik får snabbt en idé – de ska förvandlas till djur. På nära håll ser de hur fiskar och andra havslevande djur går sin död till mötes, och snart är det deras tur …

Finns som ljud- och e-bok. fysisk bok släpps juni 2023!

Världen brinner


Bästa vännerna Leah och Erik har varsitt kristallhalsband. När kristallerna en dag börjar lysa, får de veta att de är magiska, och efter det blir inget sig likt … Tillsammans med elementens väktare – Salam (jord), Chiara (vatten), Idis (eld) och Sera (luft) – är de i fyra böcker med om halsbrytande äventyr fulla av spänning och magi. Allt för att rädda vår planet!


Del 1 - Den osynliga fienden

I ”Den osynliga fienden”, den första delen i serien, ger sig Leah, Erik och elementens väktare i kast med luftföroreningarna. Men det är lättare sagt än gjort då giriga företag och människor vägrar inse att klimathotet är på riktigt! En plan tar form, en plan som är lika riskfylld som den är genial – de ska övertyga klimatförnekarna genom att transportera dem till framtiden. Sera, elementet lufts väktare, och Erik följer med för att verkligen få fram budskapet. Men när Erik faller till marken ser planen ut att misslyckas, och värre, Erik riskerar att dö …

Finns som fysisk bok, ljud- och e-bok. 

Del 3
Jakten på det vilda

I ”Jakten på det vilda”, den tredje delen i serien, har det börjat dyka upp mängder av utrotningshotade djurarters andar. Leah, Erik och elementens väktare tar sig till Amazonas där många utrotningshotade arter finns. När de väl kommit dit börjar märkliga saker hända med både Erik och Leah, och på något vis verkar de ha fått tillgång till en helt ny sorts magi! Mitt i allt så bestämmer de sig för att ordna en konsert för att samla in pengar för att rädda regnskogen. Erik får dock fixa konserten själv då Leah akut behöver åka iväg på ett helt annat uppdrag … Och vad händer egentligen med elementens väktare? Varför är de så hemlighetsfulla och varför ser de blekare ut än vanligt?

Finns som ljud- och e-bok

Del 4
I eldens mitt

Avslutande delen om Leahs och Eriks kamp mot miljöförstöring!

Leah och Erik vaknar upp med magiska krafter som är långt starkare än de vågat drömma om. Och de nya krafterna behövs, för elementet eld har spårat ur totalt på grund av den globala uppvärmningen – polarisarna smälter, skogar står i brand och oväder härjar. Erik och Leah behöver lära sig att kontrollera sina nya krafter, och det fort, för annars riskerar allt liv på planeten att dö. Steg ett är att försöka hitta en nyckel, en nyckel som inte finns …

Finns som ljud- och e-bok

Spännings-feelgood

Att slå tillbaka - serien om Klara

I serien om Klara träffar du Klara och hennes nyvunna vänner Astrid och Leila. Tillsammans kämpar de mot orättvisor med medel som ligger långt in i gråzonen för vad som kan anses lagligt. Men mitt i detta händer också livet där relationer, vänner och barn både förgyller och utmanar vardagen och deras gemensamma projekt.

En bokserie med högpuls men också leenden och lyckliga slut! 


Del 1 - Att slå tillbaka

Vad händer när den man älskar helt plötsligt gör en något ont? Klaras liv ställs på huvudet när hon en dag inser att hon måste lämna sin kille, Rickard. Hon älskar honom, men hans kärlek är våldsam, oberäknelig. När våldet eskalerar och Klara inte får någon hjälp av rättsväsendet bestämmer hon sig för att göra något själv åt saken ... Tillsammans med två vänner ser de till att Klara ska bli fri - och att Rickard utsätts för alldeles lagom med obehagligheter för att aldrig kontakta henne igen. 


En bok om styrkan att säga nej - och att ge igen med samma medel.

Finns som ljud- och e-bok samt fysisk bok. 

Del 2
Ingens slav

I Ingens slav möter vi Klara några år efter första boken. Tuff på utsidan men fortfarande skadad på insidan. Hon är säker på att hon aldrig kommer att kunna älska eller ens lita på en man igen. På en jobbresa till Kosovo träffar hon på en ung tjej fast i trafficking och prostitution, Bianca. Ett möte som kommer att förändra allt för både Klara och Bianca. Tillsammans måste de hitta ett sätt att rädda Biancas nyfödda barn ur en fruktansvärd persons våld. Och för att göra det hela lite svårare involveras en person i jakten som får Klaras hjärta att motvilligt slå lite snabbare...


Finns som ljud- och e-bok samt i tryckt format.

Del 3
Att slå sig fri

I den tredje delen om Klara, Att slå sig fri, är hon förföljd av internettroll som hotar henne till livet samtidigt som hon precis inlett en ny relation och är gravid. En minst sagt skakig tillvaro där hon tillsammans med bästa vännerna försöker locka ut trollen i ljuset för att en gång för alla slå sig fri.


Att slå sig fri finns som ljudboksserie i sex korta delar, e-bok samt  tryckt format. Till min stora glädje är den också utgiven i Finland!


Fristående del
Starkare än du

En annan version av del ett i serien om Klara


En man sitter fastsurrad vid en sänggavel. Tårarna strömmar nerför hans ansikte. Han heter Richard, och kvinnan som bundit honom till sängen är Klara. De har en historia ihop, en historia som leder Klara till att stöta en stor kniv i benet på Richard. För det är han värd. Det finns inget som kan återgälda det han tagit från henne.

"Starkare än du" är en alternativ version av Att slå tillbaka. På många sätt samma historia men ändå långt ifrån ... 


Finns som tryckt, ljud- och e-bok

Fristående roman - Inte mitt problem

”Svaret på vad de flestas problem är var förvånansvärt enkelt. Andra människors existens.”
Det eviga mellanbarnet som ingen riktigt bryr sig om. Precis så har hela livet varit för Amalia. Hon har försökt hävda sig genom karriärvalen - först massös, sedan terapeut - utan att hitta rätt. Men i en session med en patient får hon plötsligt sitt livs idé. Varför försöka ändra på sig själv, när det är andra som är problemet? Och tänk om det fanns någonstans att skicka det där problemet som inte själv har vett att söka hjälp?
När Amalias gamla kurskamrat Filippa blir invigd i affärsplanen är hon till en början skeptisk. Att lura folk till en övervakad tvångsbehandling måste ändå ligga längst ut i gråzonens mörkaste kant. Men om det blir den succé som Amalia utlovat så har hon inte råd att låta bli - och snart är fyra intet ont anande personer på väg till den lyxiga spaanläggningen på Gotland, och sitt livs obehagligaste överraskning ...


Finns som ljudbok och e-bok.